Referat: Forserums IF B - Månsarps IBK B

Ett första besök i Forserums sporthall för mig, trots mina 13-14 år som ledare.
En ganska intim hall med läktare, och bra tryck måste jag säga. Dock inget över gränsen. Annars så är man ju rädd för lite förfriskade personer på läktaren som står och gapar bakom oss i båset. Men här var det kul med bra tryck.
Kul med speaker också, det enda man saknade var väl live-rapporteringen i IBIS

Matchen ? ja det blev förlust igen. Trots att vi skapar mycket chanser under matchen, så lyckas vi inte riktigt få dit bollarna, sedan är väl vissa mål bakåt lite enkla. Tänker på något mål i boxplay, där vi ger bort bollen. Samt ett mål, som borde täckt skott mycket bättre.

Det börjar dock bra för oss 0-1 efter 3:13, fantastisk assist av Edvin ( anmäld/inkallad efter frånvaro) till Jonte som smäller det den. Dock kommer 1-1 5:52, inte helt logiskt, jo kanske logiskt att de gör mål. Men vi borde haft något mer mål i början.
Sedan följer en dubbelutvisning, först deras Ted Ivarsson, och sedan Willem för våran del. När de blir fulltaliga lyckas de göra 2-1, skillde 46 sekunder på utvisningarna. Tycker att vi går bort oss lite här. Men nu är de inne i ett "flow" 3-1 14:11 och 4-1 14:16. Nu känns det tungt. Men som "tur" är så ville deras Ted Ivarsson sitta av en 2-minutare till. Så vi lyckas reducera i PP. Genom Kalle Johansson, som verkar göra mål i PP nu, när han får chansen.. Periodpaus 4-2.

Tidigt i andra får de ny utvisning, vi skapar tryck, men får inte in bollen, surt. Här står verkligen matchen och väger. Men till slut gör de 5-2 efter 12:07, vem ? Ted Ivarsson "mannen" i händelsernas centrum. Vi reducerar dock snabbt till 5-3, genom Tom Berglund, kanske inget jättehårt skott, men välplacerat. Tom ringde mig 16:49 och frågade om han kunde vara med, då han inte blivit uttagen till H2. Eftersom han tränar 2 ggr i veckan och har gjort rätt för sig, så var det ingen tvekan från min sida, kul att han fick utdelning. De får en ny utvisning 17.44, här borde vi också gjort mål. Men deras målvakt räddar bl a 2 skott från Edvin. Paus 5-3.

I tredje, är vi inte med riktigt, de gör 6-4 01:09, och vi hänger tyvärr inte med i starten här. Surt tycker jag. Ny uppförsbacke. Vi lcykas dock reducera genom Hampus, 05:10. Men sedan får vi ägna oss åt att spela boxplay, först åker Kalle Jansson ut 2 min för slag. Och då hittar de till slut rätt till 7-4. Knappt har vi börjat spela 5 mot 5, förrän vi får en 5 minutare....
Under dessa 5 släpper vi bara in ett mål, som vi inte borde släppt in. Som tidigare nämnt så hade vi kontroll på boll, men ger mer eller mindre bort den. I övrigt dock ett riktigt bra boxplay, med en heroisk David i målet.
8-4 blir också slutresultatet, tycker vi trycker på bra i slutet. Båda lagen får varsin utvisning i den 18:e minuten. Tyvärr var det svårt att förändra matchbilden i 3:e p g a de utvisningar som föregicks.
Forserum vinner p g a en bra och effektiv period in den första perioden. De målen de fick då (4) kan de spela på resten av matchen, medans vi får jaga.

Lite spelarkritik:
Simon L, väldigt bra på backen idag, kul att se
Edvin, skapar massor åt oss, gick med på att bli forward, skötte det galant.
Elliot, blir bättre och bättre för varje match, surt att han inte får utdelning idag.
Hugo K och Hugo C, gör ett jättejobb idag båda 2. Hugo C fick bli center, och tog det på rätt sätt, inget gnäll, utan ställer upp för laget, sånt gillar man

Oliver Alving: ringer mig idag 15:11 och frågar om han får vara med på bänken som ledare. Givetvis får han det, jag blir fantastiskt glad när killar ställer upp. Och jag hoppas nu att vi kan hitta en bra stab till H4, jag kan vara inkluderad på admin biten, men vi behöver en tränare till som nämnt innan ( flera gånger faktiskt)

Något och klaga på ? Inte när det gäller matchen. Men de kallelser jag gör på laget kan ju många bli bättre på att besvara.

Domarna: Vi hade dessa domare förra helgen också, de hade nog någon miss, men 2 riktigt bra killar att ha och göra med, bra dialog genom hela matchen.